Идеята е много проста!Нека всички,които разбираме нещо от 33-ки да събереме останалите на регионален принцип.Ще се поясня.Това не е само идея,а практика изпробвана във времето.Аз лично си имам срещи всяка събота във Владая.Пиеме бира или нещо друго,обменяме опит и си оправяме колиците.Весело е,а и се опознаваме.Нека бъдеме безкористни и помагаме на колегите.
Известие
Collapse
No announcement yet.
ремонти и срещи
Collapse
X
-
ремонти и срещи
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница. -
Здравейте и от мен, от около две години следя форума (от тогава имам колата) и съм научил доста неща от Вас, но досега съм писал само когато имам проблем.
Ще се радвам да се запознаем и да споделим впечатления от любимите машини.33 1.4i 94` Trofeo
Comment
-
Аз съм за не съм от монтиорите а от тези дето трябва да им се помагаАlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
Ми то след последния резил,май трябва да промениме тактиката.За това първо бирата и останалите простотиики,а после ремонтитеНа където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение.За това първо бирата и останалите простотиики,а после ремонтите
Пък аз от вчера съм в процес на разглабяне на картинга. Ще ходи на пластичен хирург, след това козметик, гримьор, фризьор и мисля накрая и малко на фитнес да го пусна, пък да видим какво ще излезе
Comment
-
Пък аз от вчера съм в процес на разглабяне на картинга. Ще ходи на пластичен хирург, след това козметик, гримьор, фризьор и мисля накрая и малко на фитнес да го пусна, пък да видим какво ще излезе[/QUOTE]
Добре добрееее!!! Хубави работи се чуват тука трябжа и някоя друга снимчица да се пусне по време на разкрасяжането да видим какви се случва и какво неАlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
Като говорим за ремонти, ето моята как изглежда в момента
Дойде време на ежегодния ремонт на колянов вал. Главите вече са в София и чакат своето внимание. Днес замерих хлабините на буталата,сегментите,биелите и блока. От 8броя бутала и биели успях да събера точно 4 които да са в норма, а иначе главите този път ще ги сгъстя на 11:1, ще се напасват клапани,ремонт на повдигачи,смяна на гумички.... и т.н. И така.... дано стане до 22-ри
Last edited by DJ_STIVAN; d.m.y г., 20:28.Alfa Romeo 33 QV 92' - Ex
Fiat Coupe 2.0 20V TURBO KINUGAWA TD06SL2 - 25G Billet; Madness Motorsport Remap; OMP Lowering Springs Kit -30mm;HDI EBC;17" Fittipaldi Avon; 390HP & 426NM
Comment
-
Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщениеИ после що били нескопосани 33-ките, ми те всички майстори пияници.
Ще ходи на пластичен хирург, след това козметик, гримьор, фризьор и мисля накрая и малко на фитнес да го пусна, пък да видим какво ще излезе
едни неща..... ако е готова до 22-ри ще дойда и аз на мероприятието! Напомпан!Alfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD
Comment
-
Здравейте,
има ли желаещи за среща на 29.08.2009 г.
Аз в момента се интересувам от отпускане на ръчна спирачка, смяна на задни накладки и лагери на главина
Ако някой има опит с тези ремонти и иска да го сподели, тукили на живо
,
ще му бъда много благодарен33 1.4i 94` Trofeo
Comment
-
Пластмасовата кутия,която се нахлузва на ръчната се сваля,като се отвърти болта и,който се намира под едно правоъгълно пластмасово капаче в задната част , зад пепелника за задните седалки.Дърпаш ръчната до край и като повдигнеш задния и край-излиза.После отхлабваш ръчната.Сваляш капачките на лагерите на задните главини ,отвиваш гайките и сваляш барабаните.След като си ги почистил и изпилил или на струг си махнал ръбчетата,които се получава от износването,обявяваме ги за годни и продължаваме по нататък.Семерингите се сменяват,а лагерите се измиват и проверяват.Свалят се накладките.Проверяват се цилиндърчетата за течове,като се проверява за такива и под гумичките им.Не само външно.Свалят се накладките и сега почва интересното.
Вилката за реглаж се измива идеално и се смазва.Преглеждат се и жилата на ръчната.
Вилката се навива до дупка и се монтират новите накладки.Започваме с тънката част.Отвива се по малко вилката и се пробва дали влиза барабана.Когато започне да запъва се слага и лагера,завива се гайката и се натиска педала няколко пъти.Това се прави за да се наместят накладките.После същата операция и на другото колело.Прави се едно по едно.Накрая се натяга и ръчната.
Сега вече чувам,как от всякъде ме ругаят,че спирачките се регулират автоматично.Отговарям!Регулират се с комплекта на Виктор.Останалите производители не предлагат с накладките и регулаторите.Цената на едро е 74 евро за Виктор.Така,че си караме с другите.
По принцип си правиме срещите във Владая.Бирата също е добра!Last edited by mordohy; d.m.y г., 22:50.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
Comment